Veronica Wallgren

Höstens trender från Zalando


Höstens trender från Zalando
 
Blus | Väska | Örhängen | Ankelboots
 
Sponsrat inlägg


Onsdag

Inatt sov Eric lite mer än 7 timmar i sträck vilket är fantastiskt skönt. Det som dock är lite mindre roligt är ju att han somnar för natten vid tio och vaknade kvart över fem och bestämde sig för att det var morgon. Vid halv sju somnade han en liten stund men sen gick sambon upp med honom så jag fick sova en timme till. Sen har hela dagen varit ur fas. Kan inte komma till ro och sova en längre stund men är ändå på bra humör och ligger och skrattar. 

Eric har kommit in i en period där han är blyg har vi märkt och idag har sambons syster med barn och svärfar varit här. Och när sambons syster kom (som Eric träffar ganska ofta) satt Eric i mitt knä och satt och höll i mina fingrar och satt där nästan helt still i en halvtimma. Det har aldrig hänt innan, men det är nog att han är blyg mot andra nu och försiktig. 

Fick sms från postnord att dekorationerna till dopet har kommit så det blir att bege sig in mot stan för att hämta ut paketet. Är då nyfiken på hur alla dekorationer ser ut. Vi har beställt alla dekorationer från Zingland och man ser ju på hemsidan hur dom ser ut men ska bli kul att se i verkligheten hur dom ser ut! 

 
*Inlägget innehåller adlink/affiliatelänk
 
Ekonomiska tips under föräldraledigheten
Att man har det tajt med pengar när man är föräldraledig är nog alla medvetna om. Man kommer efter en tid in i det och det vr inte längesen jag pluggade och tog studielån och fick ungefär ut liknande som jag får nu så vi kommer från ett bra läge där att leva väldigt ekonomiskt inte är så svårt. Man kommer in i det och det är tufft men tänkte att jag skulle dela med mig av mina bästa tips.
  1. Blöjor är dyrt, handla blöjor med rabattkuponger. Vi använder Liberos blöjor och får rabattkuponger från dom i brevlådan. Att få ett blöjpaket lite billigare gör väldigt mycket i slutändan. Libero har även koder i sina paket som du kan registrera på deras hemsida och handla saker för. Vi använder inte Pampers (tycker kvalitén är riktigt dålig, varför kan jag berätta en annan gång ;) ) men vi har fått rabattkuponger från dom med. 
  2. När du är i mataffären, handla sånt som är på erbjudande och bli medlem för att få medlemsförmåner.
  3. Jag älskar att köpa saker till Eric och det är svårt att låta bli. Köp begagnat, jag har köpt kläder till Eric från en kompis var son bara har använt kläderna enstaka gånger eller knappt alls. Eric har även fått ärva lite kläder av min systerson. Eller passa på när det är erbjudande. De flesta butikerna har alltid lite rea eller handla när butikerna har erbjudanden. Som exempelvis sist jag handlade på Kappahl var det ta 3 betala för 2. Kika runt på nätet, det finns alltid lite rea ;)
  4. Hitta på saker som inte kostar så mycket. Som exempelvis att gå tll badhuset brukar inte kosta så mycket eller som när vi var på fårfarmen. Det kostar ingenting att gå där, det enda som kostar är om man vill fika ;)
  5. När du lagar middag, laga mycket och gör matlådor och frys in. Perfekt att ha matlådor när man är hemma på dagarna. Det finns inte så mycket tid till att stå och laga mat. Matlådorna är perfekt att äta till lunch när sambon är på jobbet.
  6. Sälj sånt du tror inte kommer användas mer exempelvis kläder mm, babyskydd mm (om ni inte tror att det kommer bli fler barn ;) )
  7. Försök att laga så mycket du kan av det ni har hemma, vi har exempelvis försökt laga så mycket som möjligt av det vi har i frysen innan vi fyller på.
  8. Utnyttja det du har hemma i trädgården. Har du fruktträd så koka puréer och krämer.
Har ni några tips som ni vill dela med er av?
 
Senaste tillagningen av äpple och plommonpuré :)