Veronica Wallgren

Nyårsafton
God morgon!
 
Nyårsafton kommer spenderas hos min ena syster där vi tre systrar med familjer kommer skåla in det nya året. Vi packar snart in oss i bilen så har vi hela dagen hos min syster till att mysa och förbereda maten. Önskar er alla ett gott nytt år!
 
Älskar Erics mini rodini mössa som trillade ner i brevlådan lagom till jul. Mössan är från mini rodinis basic kollektion.
 
 
 
 
 
Fredag

Har haft en supermysig förmiddag tillsammans med sambons syster och hennes barn. Fika, långpromenad och massa lek och bus. 


Pottan har flyttat in

På en av de sista föräldrarträffarna på BVC pratade vi om potträning och det var inte någonting varken jag eller sambon ens hade tänkt på. Han är 7 månader, behöver vi tänka på det? Flera föräldrar som var där som har barn i Erics ålder hade en potta hemma men inte använt den. Då kom vi in på babypottning. Det är att du läser av signalerna barnet ger innan han eller hon ska kissa eller bajsa och du sätter då barnet antingen på pottan eller håller barnet över toaletten eller handfatet. De allra minsta barnen får man ju hålla över toaletten eller handfatet. 

Jag är jättedålig på att tolka Erics signaler och kan fortfarande inte se någonting innan. Utan ser det när han har börjat och då vill man ju inte avbryta honom och springa in till pottan. Jag och sambon diskuterade hur vi skulle göra och vi var sugna på att testa det och bestämde oss för att köpa en potta. Eric satt på pottan för första gången i måndags så det är som sagt väldigt nytt och vi har börjat med att sätta Eric på pottan någon/några stunder under dagen för att pottan inte ska vara någonting läskigt. Första gången han satt dr tyckte han det var läskigt och blev ledsen. Men sen har vi satt honom dom flera gånger och det är bara torsdag idag men nu är han inte rädd. Och eftersom vi precis har börjat med det så har vi tagit det i samband med blöjbyte bara för att han ska testa att sitta på pottan och känna sig trygg med den och när han gör det ska vi börja sätta honom på pottan efter han har ätit och efter han har sovit. Vid dessa tillfällen brukar de flesta barnen kissa och sen om ens barn brukar bajsa vid samma tider så kan man ju passa på då. 
 
Eric har inte gjort någonting på pottan förrän idag. Och Gud vad löjligt stolt man blir. Jag sitter mittemot honom och han brukar leka med någon leksaks och jag testade att sätta på kranen för att få fram det där ljudet som gör en kissignödig och strax därefter kissade han på pottan. Vår lilla kille kissade på pottan. Det kändes verkligen stort. Och babypottningen är någonting som vi kommer ge tid och är ingenting vi känner att vi "måste" göra. Men vi vill gärna göra det och kommer börja med att göra det när vi är hemma och det är "lugnt" så att det blir en lugn stund för Eric. Pottan vi köpte är från Ikea och jag ville ha en sån potta där man kan ta loss delen som man kissar eller bajsar i så man bara kan ta upp den och tömma och göra rent istället för att ta upp hela pottan.