Veronica Wallgren

Hembesök BVC
Imorse var en sjuksköterska från BVC här och BVC brukar ha hembesök men vissa har det första träffen men det BVC vi går hos har det vi andra träffen. Så hon kom vid halv elva och vi satt först och drack kaffe och pratade lite. Vi hade lite frågor vi tog upp och det var blandat annat om värmen, hur mycket bebisen ska ha på sig mm. Tycker sånt är jätte svårt att veta. 

Hon berättade sedan lite om verksamheten och vad de närmsta träffarna innebär och nästa träff är om två veckor. Eric blev även vägd och väger nu 4050g och betyder att han äter bra vilket känns väldigt skönt. Att han går upp i vikt är ett gott tecken på att han äter bra. Vi bokade även in nästa träff och det blir om två veckor så att sambon kan vara med. 

Fick en jätte söt snuttefilt med Bella Ekorre som är deras "maskot". Apptips - Baby tracker
Måste tipsa om en app jag använder dagligen för att registrera hur ofta och hur mycket Eric äter, sover mm. Appen heter Baby Tracker och här fyller jag i varje gång jag ammar. Jag trycker på start när jag börjar och stopp när jag slutar, du kan även fylla i vilket bröst du ammar på. Jag brukar amma en stund på ena och sen byta till andra. På så sätt kan du se för varje dag hur ofta ditt barn äter och hur länge barnet har ätit varje dag. Du kan även fylla i om du har pumpat, gett flaskan mm. 

Jag fyller även i när och hur ofta Eric sover samt hur många blöjor vi byter varje dag. Du kan även fylla i vad blöjan innehåller för att ha koll på att ditt barn kissar och bajsar. Du kan också fylla i vikt mm samt vissa livshändelser som tex har jag fyllt i när Eric har vägts samt när han tappade naveln. Du kan även gå tillbaka och titta på de andra dagar för att se och jämföra. 

En superbra app som jag verkligen rekommenderar. Väldigt lätt att hantera och den är gratis. Två veckor <3
Dagarna rullar på och man vet inte riktigt vart tiden tar vägen. Att Eric är två veckor idag känns helt galet och vet att jag skrev det förra veckan också när han var en vecka gammal. Jo visst man känner att det är två veckor sen förlossningen var men att dom här två veckorna har sprungit iväg känns galet. Man njuter av varje sekund och bebisbubblan är verkligen underbar. När sambon börjar jobba nästa vecka kommer det nog bli annorlunda, man kommer säkert komma ur den bebisbubblan vi går i nu och mer komma in i det "vanliga" om man nu kan säga så. Livet är verkligen annorlunda nu och det är ett stort kapitel som har börjat i våra liv. Men nästa vecka kommer man komma tillbaka till det vanliga där sambon börjar jobba igen och det kommer bli intressant att se hur det är att vara hemma ensam med Eric.
 
Dagarna rullar på och det känns som att Eric har kommit in i någon form av rutin i alla fall under halva dagen från ungerfär tolv på natten fram till fem på eftermiddagen. Timmarna från fem på efetrmiddagen fram till tolv på natten kan bli lite hur som heslt men lite mer än halva dagen följer han samma rutin med att somna vid ungefär samma tid och äta lika mycket. Även om han är så liten känns det som att han börjar forma en liten person. Innan sov han hela kvällarna men nu vill han gärna vara vaken på kvällen och vara med. Så när han läggs för natten kan vara allt mellan tio och ett på kvällen/natten. Inatt fick han för sig att somna för natten vid halv två så man vet aldrig hur det blir, det är ju han som bestämmer. Man får helt enkelt ta en dag i taget och nu är det såpass varmt så det kan även vara värmen som gör att det är svårt att somna. Men han äter väldigt bra och det är extra viktigt nu när det är så varmt.
 
I början låg han jätte mycket i babynestet men vill nu gärna lika i famnen och vill gärna mysa och vara med <3 Man kan exempelvis lägga honom i babynestet och så ligger han klarvaken eller blir frustrerad så tar man upp honom och har honom i famnen eller på bröstet så somnar han med en gång. Han vill ha närhet och stortrivs i min och sambons famn.