Veronica Wallgren

Sovrutiner
God morgon!
Idag är allt som vanligt igen och Eric var inte alls sugen på att bjuda på sovmorgon som han hade gjort hos sambons syster igår. Eric har sovit i sitt rum sen han var 5/6 månader och har alltid somnat för natten i sin säng. Sen när han var mindre och jag ammade så flyttade vi ofta över honom till våran säng under natten. Men det minskade mer och mer när Eric flyttade in på sitt rum. Vi stördes av varandra och ingen fick sova ordentligt och första natten Eric sov på sitt rum vaknade han flera gånger men efter det gick det jättebra. Men då var han ju bara sex månader och han åt fortfarande på natten så även om hans rum ligger en bit bort hör man honom tydligt när han vaknar. Men vi alla får sova ostört. Vi vaknade av att han lät och han vaknade av att vi lät. 
Vi brukar lägga Eric vid sju och han får då välling och när han har ätit lägger vi honom i hans säng, säger god natt och går därifrån. Efter en liten stund somnar honom och vissa dagar tar det lite länge tid för honom att somna. Då sitter han i sin säng och pratar och leker med sina gosedjur och efter en stund går vi upp och lägger honom "till rätta" i sin säng och säger god natt och han somnar. Sen sover han hela natten fram till 6.30/7 men oftast närmare 6.30. Det är väldigt sällan Eric vaknar på natten och gör han det är det för han har drömt en mardröm eller för att han mår dåligt. Härom natten vaknade han först vid tio och skrek och var jätteledsen och var så ledsen så det var bara att ta upp honom och sätta sig och titta på tv. Vid sånna här tillfällen brukar vi alltid erbjuda Eric mer mat för att se om han är mer hungrig. Han ska inte behöva det men man vill ändå erbjuda för att vara säker på att han är mätt. Då brukar vi oftast erbjuda ersättning eftersom han har fått välling tidigare på kvällen och det är enbart för att han inte ska bli hård i magen. Han får nämligen gröt på morgonen så det inte blir för "jobbigt" för magen. Men han somnade om men efter ett par timmar vaknade han och var lika ledsen igen. Vi förstod då att det var tänderna som gjorde ont för man fick inte röra hans mun och han slog bara bort våra händer. Vi bestämde oss då för att ge honom alvedon och salva för tandsprickning. Men han låg i vår säng och vi tittade på barnsånger på youtube och vi väntade tills alvedon skulle börja värka och då la vi över honom i hans säng och han somnade med en gång och sov till morgonen. Om man ska ge alvedon eller inte väljer man själv och vi valde att ge det för att han hade så ont och för att han skulle få sova ordentligt. Hade han inte fått alvedon hade med all säkerhet vaknat ytterligare en gång eller flera under natten och haft lika ont. Men vid sånna här tillfällen och när han vaknar på natten och har svårt för att somna om brukar vi erbjuda mat så man vet att det inte är för att han är hungrig som han har svårt för att somna om. Och sen Eric var åtta månader började han sova hela nätter utan att behöva äta och det är verkligen fantastiskt skönt. 
Bilden är från ett par månader sen och Erics sovstil då var så himla söt. Sovandes på magen med rumpan upp i luften. 
 
#1 - Linda

Hur länge väntar ni med att gå in och lägga Eric till rätta efter att ni sagt god natt till honom.
Problemet här är att Levina är helt hysteriskt ledsen när vi lämnar henne i sängen själv och går
Kram Linda

Svar: När vi går och lägger Eric till rätta är han glad och står upp i sängen eller sitter och pratar med sina gosedjur och han kan få göra det en stund innan vi lägger honom till rätta. Så vi kanske går upp efter 10/15min och ibland behöver vi gå upp flera gånger. Men om han blir ledsen så brukar vi gå upp nästan med en gång, men vi kanske väntar ett par minuter för att se om det vänder och gör det inte det går vi upp till honom. Jag har svårt för att gå ifrån Eric om han är ledsen så då sätter jag mig bredvid hans säng och stryker honom över pannan och pillar i hans hår och når han har kommit till ro så lämnar jag och blir han ledsen igen går jag tillbaka och fortsätter. Kram
Wallgren Veronica