Veronica Wallgren

Chokladbollar med oreo och polkagriskross
Idag var det daga för julgodis nummer tre och ett en godis jag inte har gjort tidigare. Har inte hunnit provsmaka än då de står i kylen. Men smakade på degen och kommer bli så gott! Det enda var att det var lite svårt att doppa dom i chokladen men får fundera ut en annan teknik om jag ska göra dom någon mer gång. 

Ingredienser 
  • 1 dl polkagrisar , krossade
  • 100 färskost av cream cheese-typ
  • 28 st krossade oreokakor original (28 st motsvarar 2 paket à 154 g)
  • 400 g smält mjölkchoklad
Gör såhär
  1. Krossa polkagrisarna och spara undan en del kross till dekoration.
  2. Blanda resterande polkagrisar med färskost och oreokaksmulor väl.
  3. Rulla till ca 36 st bollar (för 36 st).
  4. Ställ i frysen i 10 min.
  5. Smält chokladen i vattenbad eller i micron.
  6. Doppa bollarna i smält mjölkchoklad.
  7. Placera bollarna på bakplåtspapper.
  8. Dekorera med resterande polkagriskross.
  9. Kyl i 1 timme tills bollarna har stelnat. Håll kylda.
(null)