Veronica Wallgren

Semester - Resa med barn
Nu är det inte långt lvar och jisses vad vi längtar. En vecka tillsammans på gran Canaria med min fina familj. En vecka med sol, bad och massa mys. Har börjat köpa lite saker inför resan till Eric så som solhatt, skor mm. 
Har ni några tips eller saker ni tycker man ska ha med sig när man reser med små barn?
 
#1 - Martina

Hej! Vi var på Gran Canaria nu i december med vår dotter som snart är 1,5. Det bästa tipsen jag kan komma på efter det är:
*Napp eller nässpray/näsdroppar till flyget. Vår dotter gillar napp och det fungerade bra med den under start och landning - hon fick inga besvär med öronen. Hade med nässpray som backup, men använde den aldrig.
*Slå in paket till flygresan. Det behöver inte vara några stora saker, men det var guld värt att kunna plocka fram ett litet paket med målarbok, sagobok eller någon liten leksak när det blev svårt att sitta stilla. Dessutom tar det ju en liten stund att få bort pappret :)
*Kudde. Finns ofta, men vi tog med en extrakudde hemifrån, köpte Ikeas barnkudde och rullade ihop och hade i handbagaget. Den gjorde även resevagnen lite mysigare.
*Armringar/simstol. Vi hade med både och. Skön avlastning med en simstol om man badar i pool där barnet inte bottnar, då behöver man inte hålla i hela tiden.
*UV-kläder. Vi körde uteslutande med UV-kläder och smorde endast med solskyddsfaktor 50 i ansikte/nacke. Och så hade hon en bra solhatt också.

Det var det jag kom på nu, hoppas ni får en fantastisk resa!!

Svar: Tusen tack för dina tips! Väldigt bra idé med att slå in leksakerna till åker så att dom kan pyssla lite med det också :)
Veronica Wallgren