Veronica Wallgren

Våran lilla pepparkaksgubbe
Idag var det luciafirande på Erics förskola. Sambon var ledig och jag började sent så vi åkte hela familjen till Erics förskola. I år var Eric pepparkaksgubbe pch förra året var han tomte hemma. Så nästa år när han är 2,5 vid lucia får han välja själv vad han vill vara. Så ba med tomtekläderna och pepparkakskläderna att man även kan använda dom som pyjamas efteråt. När vi kom till förskolan märkte Eric med en gång att det inte var som vanligt. Bara det här att både jag och sambon är med händer aldrig. Han höll stenhårt i min han och i sambons. Han fick följa med en pedagog över till andra avdelningen och blev väldigt ledsen men pedagogen informerade sen när hon kom tillbaka att Eric var glad och nöjd i en pedagogs famn. 

Sen kom luciatåget och åh vad fina dom var. Jag blev alldeles rörd och stolt och satt med gråten i halsen. Eric satte sig fint på madrassen som låg på golvet men så fort han såg mig och sambon började han gråta. Så då tog en pedagog honom och hade honom i knäet. Men efter bara en luren stund bär han fortfarande var ledsen kom pedagogen med honom till mig och sambon. Så fortsatte Eric att titta på luciafirandet i mitt knä. Och han satt och klappade händerna och dansade. Underbara unge. Efter det blev det fika med kaffe, saft till barnen och pepparkakor. Eric tyckte det var helfestlig med "kalas" på morgonen och ville skåla för fullt. Efter vi hade fikat åkte sambon och Eric hem och jag åkte till jobbet. 
Med tanke på att alla kanske inte vill att man tar kort på deras barn samt att bilder sprids så lätt idag blev vi ombedda av pedagogerna att inte ta kort eller filma. Så korten är på Eric strax innan vi åkte hemifrån. Och en favoritleken just nu är att sitta med mitt smink och plocka i och plock ur men även komma och sminka mig och sambon. Jisses vad dom snappar upp fort. 
(null)

(null)