Veronica Wallgren

Onsdagen
Igår efter frukost körde sambon mig till tåget för att bege mig till Varberg och träffa min vän Nina. Vi träffades för lite över fem år sen när jag började på förskollärarprogrammet och vi har varit nära vänner ända sen dess och hon är nu en av mina närmsta vänner. Hon är en sån person som får en att skratta vilket humör man än är på och piggar allt upp. En person som verkligen behövs i ens liv och förgyller det med många härliga skratt. Min syster läste ju till förskollärare samtidigt som jag och vi gick i samma klass så det är extra roligt att Nina är en gemensam vän till både mig och min syster. Jag mötte Nina på stationen i Varberg och vi började med en tidig lunch/fika och pratade om livet. Jag vet att det låter djupt men det var det vi pratade om under hela dagen. Vart är vi? Vart är vi på väg? Vart vill vi, osv. Sånt som är oerhört skönt att prata om och sånt som man behöver prata om. 
Efter lunchen gick vi runt i stan och kikade lite i butiker för att sedan köpa med oss isté och ta en promenad runt fästningen. Så himla mysig dag! Den avslutades med lite spontan minigolf och det var verkligen så roligt. Ja må vara bitter över min förlust men jag gjorde ändå en hole in won. Det får jag leva på, haha. 
 
Redo för förskolestart
Jag är nu inne på min sista vecka av semestern och det har bara sprungit iväg. Hur kan jag redan ha varit ledig i nästan fyra veckor? När jag har börjat jobba så ska sambon och Eric vara hemma i tre veckor till varav den tredje veckan är inskolning på förskolan. Jisses vad stort det känns. Ska våran lilla kille börja på förskolan?
Vi har börjat förbereda lite smått med allt Eric behöver inför förskolestart och bland annat en liten ryggsäck. Visst är allt supergulligt när det är litet? Jag var jättesugen på att beställa en liten mini rodini ryggsäck men det får vänta.  Den ryggsäcken vi valde att köp är från sweetmini.se och är en liten ryggsäck i svart där Erics namn är tryckt på. Så himla söt och praktisk på förskolan. Namnad på väskan och verkligen så fin väska. Väldigt bra kombo. Ryggsäcken finns i svart, camouflage eller mörkrosa. Och du väljer till tryck eller inte. 
 
Solsemester med småbarn - vad behöver man ha med sig och tänka på?
Jag och sambon har länge pratat om att vi vill boka en resa och åka på solsemester innan Eric fyller två. Just för att han inte kostar någonting nu (prisskillnaden är ganska stor så fort dom fyller 2år) plus att vi vet inte hur länge det bara är vi tre (nej jag är inte gravid). Så vi vill åka på en semester nu eller ja snart eftersom man inte vet hur framtiden ser ut. Eller ja man vet ju inte ens hur nästa höst ser ut. Så vi bestämde oss att boka en resa i slutet av janauri till Gran Canaria. Vi har valt att åka med TUI (gamla fritidsresor) till deras "egna" lilla by Bahia Feliz. Vi kommer bo på en liten Blue Star anläggning som är gjord för barnfamiljer där Bamse kommer och hälsar på ibland. Ska bli så himla mysigt!
 
Så nu undrar jag, till alla er som har rest med småbarn. Vad behöver man på flyget? Vad behöver man packa ner och vad behöver man tänka på? Kom gärna med tips!
 
 
 
 
Alla bilderna är lånade från TUI