Wallgren Veronica

Långledigt
God morgon!
Dagarna rullar på och flyger fram och bloggen får då komma när det finns tid. De senaste två veckorna har det varit mycket jobb men efter dessa fyra härliga lediga dagarna kommer det bli lugnare. Igår var vi uppe vid sjön på dagen och Eric satt vid strandkanten och grävde och plaskade. Han trivdes så bra där så det blir ett ställe vi kommer hänga mycket på under varma dagar. 
Eric reser sig nu utan att hålla i sig men är fortfarande inte särskilt intresserad av att gå. Det är full fart här hemma och han pratar hela tiden och skrattar. Han älskar att vara ute och blir alltid sur när vi går in. Men dessa dagar när det är varmt undviker vi att vara ute på förmiddagen och går ut när han har sovit förmiddag och ätit, runt ett/två tiden. Idag spelar sambon golf och jag och Eric ska ha en mysdag själva. Att gå från att vara själv med Eric fem dagar i veckan (på dagarna) till att få kanske en dag i veckan själva gör att man uppskattar den tiden ännu mer. Idag bjöd Eric på sovmorgon och jag fick sova till åtta (!!!), har väl hänt två gånger det senaste halvåret. Så nu sitter vi och leker och myser innan vi ska åka och göra några ärenden. 
 
Grötmuffins
För ett tag sen åt Eric alltid gröt till frukost men vill väldigt sällan ha det nu. Så på morgonen får han en flaska välling och sen får han lite mellanmål på förmiddagen innan han ska sova. Så för att bli av med lite gröt plus att få gjort något roligt med gröten gjorde jag gröt muffins. Superenkla att göra och det går väldigt fort. Eric älskade dom och dom är perfekta som mellanmål. Både hemma och att packa med. Bra med ett mellanmål som är lite mer mättande ibland. Vi använder oss av Sempers grötpulver så vi har använt oss av det. 
Du behöver:
2 portioner gröt
2 ägg 
1tsk bakpulver
1dl mjöl
Blanda alla ingredienser i en bunke och klicka sedan ut i muffinsformar. Jag valde att göra 12st små muffins. Och jag tryckte sedan ner hallon i varje muffins. Tryck ner några bär för att få lite roligare och godare muffins eller blanda exempelvis ner banan i smeten. Låt sedan muffinsen var inne i ugnen i 15-20 minuter på 200grader. 
Söndagsmys
Jag vet inte om det är att bästa tand håller på att trycka igenom eller om det är efter vaccinationen men i fredags var Eric jätteledsen och det tog tre timmar att lägga honom för natten. Och inatt vaknade han vid fyra och gallskrek, han var jätteledsen och vissa stunder kändes det som att han halvsov och skrek samtidigt. Vi flyttade över honom till våran säng och han somnade sedan i min famn. Det är flera månader sen han sov i min famn och åh vad mysigt det var. Som jag har saknat det och efter han hade sovit på förmiddagen så brukar jag sitta med honom i knäet så han får vakna till. Men istället för att vakna till så somnade han om i min famn. Åh vad man njuter av dom tillfällena. 
Sambon spelar golf idag så jag och Eric har en mysdag och vi har varit ute i trädgården och lekt. Gallrat rabarber och gjort rabarberkräm. Erics favoritställe i trädgården är vid pallkragarna där han kan stå och pilla. Nu sover han och jag ska passa på att vila och ta igen de senaste avsnittet av skam.