Veronica Wallgren

Vi har fått förskoleplats

Just den rubriken känns väldigt konstig att skriva. Ska våran "lilla" kille börja på förskolan, känns helt galet och det är ju ytterligare ett bevis på att han inte är så liten längre. Jag har ju börjat jobba och sambon är nu föräldraledig och ska vara det fram till Eric börjar på förskolan i augusti. Vi har sagt att vi är väldigt flexibla att Eric kan börja när det fungerar bäst för förskolan. Om det är i början, mitten eller slutet av augusti. Min sambo är ju föräldraledig till 1e sepetemer så det spelar ju ingen roll när vi skolar in Eric. 


Vårt förstaval var en förskola som ligger 10 minuters bilväg från där vi bor och går Eric på denna förskolan kommer han få med sig kompisar till skolan. Men jag fick reda på av en kompis att denna förskolan skulle stängas. Jättekonstigt att det inte står när man ansöker att förskolan ska stängas. Men nästkommande dag ringde sambon till kommunen och denna förskolan ska inte stängas men ska rivas och byggas upp på nytt så barnen ska flytta till en annan förskola under tiden och sen flytta tillbaka när förskolan är klar. Men Eric hade inte kommit in på denna förskolan men Eric kom in på en annan förskola som också ligger 10 minuters bilväg bort fast åt andra hållet. Och vi tackade ja till den platsen och det känns så himla bra. Och då slipper Eric allt det där med att byta förskola under tiden den nya byggs. Men vi har valt att stå kvar i kön till den förskolan. Så får vi se om vi byter förskola sen när den nya är klar. Nu väntar vi på papperna från kommunen så vi kan skriva på och sen ska vi ringa till förskolan och kolla om vi får komma och hälsa på. Känns så himla spännande. Kan inte sluta tänka på det, känns jätte märkligt att Eric börjar på förskolan om ett par månader. 
Bjuder på ett par gamla bilder från när jag och Eric var och lekte på öppna förskolan. Och imorgon slutar jag tidigt så det blir nog en sväng dit efter jobbet :)