Veronica Wallgren

Vem vabbar när barnen är sjuka?
Eric har varit förkyld till och från den senaste tiden men det har aldrig riktigt brutit ut. Han har varit snuvig och det har pluppat upp tänder under tiden så tror det är tänderna som har gjort honom förkyld. Han brukar nämligen bli förkyld när det kommer nya tänder. Men igår rann det som en fors ur näsan och han hade fått mycket hosta och var allmänt hängig. Så vi bestämde att jag skulle vara hemma med Eric idag. 

Just kring vabb har jag upptäckt att man resonerar väldigt olika. Jag och sambon resonerar så att vi delar på det och försöker vara hemma lika mycket i den mån det går. Vi tycker att det är lika viktigt att Eric är hemma med båda sina föräldrar. Att det inte bara är den ena av oss som är hemma med Eric när han är sjuk. När det kommer till våra jobb så är det väl ingen arbetsplats som inte drabbas när någon vabbar. Man blir en personal kort eller att ordinarie uppgifter kanske inte kan utföras. Men vi resonerar så att den enes jobb är inte viktigare än den andres. Bådas jobb är lika viktiga men vissa dagar fungerar det bättre att exempelvis sambon är hemma eller tvärtom. Som idag fungerade det bättre att jag var hemma. Jag fick ordnat med vikarie igår som kunde täcka för mig och den ordinarie planeringen blev inte drabbad då vi inte hade något "utöver" det vanliga planerat. Denna veckan är sambons chef på semester och sambon ska täcka för honom och idag var det en dag med bara möten så då passade det bättre att jag var hemma. Men imorgon ska samnon vara hemma med Eric. Jag tycker det är fantastiskt mysigt att vara hemma även om det är på grund av att Eric är sjuk. Han är väldigt förkyld men ändå på gott humör. Så vi leker, busar och har väldigt mysigt. 
Just kring vabb resonerar man väldigt olika och det här har jag hört av flera olika. 
  • Jag är hemma och vabbar istället för min partner för jag tjänar mindre än hen och då påverkas inte ekonmin lika mycket. 
Ekonomin påverkas ju klart om man är hemma och vabbar. Men jag tycker ändå man ska dela på det vare sig den ena tjänar mer än den andra.  Vi känner att Eric ska få vara hemma med båda sina föräldrar och att pengar ska inte ha någon betydelse i det läget. 
  • Det fungerar bättre om jag är hemma. Min sambo blir så rastlös och inte vet vad hen ska göra. 
Den anledning tycker jag är så konstig så den kan jag inte alls förstå. Jo visst att man inte kanske kan få gjort så mycket hemma när barnen är sjuka. Men det är ju inte därför du är hemma. Du är ju hemma för att ta hand om ditt barn. Men som idag tex har jag kunnat tvätta och fått städat lite när Eric har lekt. Han är på sitt vanliga humör och energi bortsett från att han är väldigt förkyld. Så mellan myset och leken har jag hunnit slänga in en tvätt men det är ju ingen prioritering. Eric går ju alltid i första hand. 
En vän till mig som är separerad och är ensamstående brukar fördela vabb med sitt ex även om de har varann vecka så att det inte ska bli så att den ena vabbar mer än den andra. Det är ett system som jag tycker låter väldigt bra. 
Hur fördelar ni vabb hos er och hur tänker ni  kring vem som ska vara hemma?
(null)