Veronica Wallgren

Svampplockning
Även idag bjöd Eric på sovmorgon och sambon var väldigt tacksam eftersom det var han som skulle gå upp med Eric och jag skulle få sovmorgon. Efter frukosten packade vi in oss i bilen och åkte till Åkulla bokskogar. Supermysiga skogar som vi åker till ibland och promenerar. Den promenadstigen vi gick på idag var väldigt barnvagnsvänlig och vi hade med oss påsar ifall vi skulle hitta svamp. Och tur var väl det för vi kom hem med 5 litet trattkantareller. Åh så gott. Så det blir rensning av det ikväll när Eric har somnat. 
Eric stortrivs i skogen och han gick runt och plockade svamp och tyckte att livet var toppen. Efter en timme av lek i skogen checkade han ut i vagnen och sov medan sambon och jag fortsatte plocka svamp. När Eric vaknade fikade vi skogen, så himla mysigt. Och efter ett par timmar här hemma väntar nu söndagsmiddag hos svägerska med familj. Mysigaste helgen på länge!
 
Tur på stan och lördagsmys
Har haft en oerhört mysig lördag som först startade med att Eric bjöd på sovmorgon och vi gick upp vid åtta. Tillfällena är inte många men åh vad uppskattat det är på helgen när Eric sover i alla fall till halv åtta. Vanligtvis sover han till någonstans runt sju och med tanke på att sambon skulle få sova ut idag så var det extra uppskattat att efter en arbetsvecka med full fart och att Eric har varit sjuk och det har helt enkelt varit fullt upp denna veckan så var det skönt att få sova lite längre. Den känlsan när man vaknar och hör att Eric inte har vaknat än och har möjlighet att ligga och dra sig i den varma sängen och sen efter en stund höra Eric prata och skratta och gå in och hämta honom är underbar. 
Vi hade en mysig morgon här hemma och efter Eric hade ätit lunch kom min syster och hälsade på. Vi åkte in till stan för jag behövde köpa vantar till Eric som han kan ha på förskolan. Med detta väder så vill man vara redo även om det ska bli 20 grader imorgon och vara fint väder heöa nästa vecka så kan det lika gärna vända och vara 10 grader. Jag gillar att ha dom kläderna som kan behövas på förskolan inköpta och att dom finns på förskolan ifall det skulle behövas så vet man att han har det som behövs. Men som jag pratade med en av pedagogerna på förskolan att kombinationen på barnens hyllor i hallen är väldigt rolig. På Erics hylla och på barnets hylla brevid ligger mössan fint bredvid solkrämen. Skrattar varje gång jag tänker på det. Men i alla fall, vi var bland annat inne på Lindex oxh åh vad jag älskar deras senaste kollektion till barn som är skogsinspirerad. Men med tanke på att lönen kommer på måndag blev det bara vantarna idag. Min syster fick shoppat lite och vi strosade runt i affärer medan Eric sov och när han vaknade gick vi till Espresso House och fikade. Eric gav deras pannkakor två tummar upp och det var så himla mysigt att fika vi tre. Eric har varit med på något café innan men det var flera månader sen och då var han ganska road med lite snckas och leksaker men älskar den tiden just nu att man kan göra lite mer tillsammans. Även om man får fika ganska fort är det väldigt mysigt.
Efter fikan begav vi oss hemåt och drack kaffe och lekte och planerade lite av våran årliga systersweekend. Jag och mina två systrar brukar åka iväg en helg runt lucia varje år. Så roligt att få den tiden bara för oss. Min syster åkte vid fem och när klockan var kvart i sex kände jag mig så rastlös så hörde av mig till en kompis som bara bor någon minut bort och kollade vad hon gjorde. Hon var bara hemma och hade inga planer så jag och Eric åkte dit och Eric lekte med hennes son (det skiljer bara 5 månader på dom) och vi åt pizza och hade lördagsmys. Vi åkte strax efter åtta och Eric somnade direkt när jag la ner honom i sängen. Resten av kvällen blir popcorn och mys i soffan i väntan på att sambon ska komma hem från jobbet.
 
 
Ett år sen

Idag för exakt ett år sen döptes Eric. Känns helt galet att det är ett år sen. Tiden har gått väldigt fort men minns dagen som det var igår. Eric hade sovit dåligt och var ledsen stor del av själva dopceremonin i kyrkan men det blev väldigt bra ändå. En dag fylld med massa skratt och kärlek där man var omringad av släkt, familj och vänner.