Veronica Wallgren

Rabarbersaft
Vi får alltid mängder av rabarber varje år och jag vill gärna ta till vara på allt. Frysen är full av rabarber nerskuret i små bitar så det blir inga mer bitar eller stänger i frysen. Så testade att göra rabarbersaft, fick receptet av en kollega. Sen kommer det en stor omgång med kräm och sen kommer det bli någon paj också. Funderar på att göra en omgång till med saft och ha i jordgubbar också. 
Ingredienser
3kg rabarber
2-3 citroner
3 msk citronsyra
3-3,5L kokande vatten 
Gör såhär
Skär rabarbern i små bitar och lägg i en stor kastrull eller hink, skiva citronerna och lägg i, häll i citronsyran och lägg i och häll över det kokande vattnet. Låt stå svalt i 3 dygn, sila och sockra efter behov. 
#1 - Caroline

Så gott med rabarbersaft. :)

Svar: Ja verkligen :)
Veronica Wallgren