Veronica Wallgren

Årsresumé 2017
Sista dagen på året och jag vet att jag inte har varit lika flitig här i bloggen som jag var förra året. Under graviditeten och bebisen tiden fanns det mer tid och jag var ju då också hemma och var föräldraledig och sen jag började jobba i maj har det inte funnits lika mycket tid eller lust om jag ska vara helt ärlig. Det går lite upp och ner. Men tänkte att jag skulle dela med mig av lite av allt som har hänt under 2017. 
Januari
Året startade med underbart väder, frost, blå himmel och sol. Det härligaste vädret, älskar komibinationen av kyla och sol. Jag var flitig med att både vara ute och springa (har avtagit helt nu och är inte jättesugen på att dra igång igen just nu) och ta många promenader med vagnen. Nu är Eric så van vid att vi bara ställer ut vagnen när han ska sova och skakar vagnen i ett par minuter tills han har somnat. Även om det är fantastiskt mysigt att gå en promenad med Eric vagnen tar det nästan hela promenaden för honom att somna då han har fullt upp med att kolla på allt runt omkring. Går gärna en promenad med Eric vagnen men inte med syfte för att få honom att somna, då är syftet mer att vi ska gå en promenad och ha en mysig stund. Vi var även flitiga besökare på öppna förskolan vilket sambon fortsatte med när jag började jobba. Eric älskade att vara på öppna förskolan och speciellt babyrytmiken.
Februari
Jag gick igenom någonting som jag inte har gjort innan och skrömde upp mig rejält. Jag hade då väldigt lite kunskap om cellförändringar och när jag fick besked om att jag hade cellförändringar bröt jag ihop totalt. Min barnmorska sa dp att det var väldigt ovanligt och var livrädd. Men på kvinnokliniken i Varberg fick jag träffa en helt fantastisk läkare som försäkrade mig om att det var väldigt vanligt och det "värsta" som kan hända är att du har grava cellförändringar och för operera bort en liten bit av livmodertappen. Helt ofarligt och ger inga men efteråt. Jag blev lugn och kände mig uppskrämd helt i onödan. Jag var på återkontroll i november och har fortfarande cellförändrigar. I feburari hade jag lätta cellförändringar och väntar nu på dom nya provsvaren. Vad provsvaren än säger känner jag mig lugn som en filbunke. 
Mars
Våren kom tidigt till Falkenberg och vi njöt för fullt av dom härliga vårdagarna. Eric stortrivs ute och i mars fick vi även upp gungan så att han kunde få gunga ute. Gungan sitter numera i lekställningen och inte i ett av träden längre. Vi var även flitiga besökare på biblotekets sångstunder som Eric fullkomligt älskade. 
April
April var sista månaden av min föräldraledighet och innehöll väldigt blandade känslor. Kombinationen av att lämna "bebistiden" bakom sig och gå tillbaka till jobbet. Jag älskar mitt jobb så längtade tillbaka samtidigt som man ville vara hemma, Om man bara kunde få båda... Men sambon var hemma med Eric istället och det var ju guld värt att Eric även fick vara hemma med sin pappa.
Jag blev även egenföretagare och är nu delägare på den förskolan jag jobbar på, Så är nu både förskollärare och arbetsgivare vilket känns helt galet. Så roligt, spännande och lärorikt och ångrar inte en sekund att jag hakade på det tåget. Jag och sambon var iväg vår första natt utan Eric och hade date weekend i Göteborg och under påsen började vi bygga en lekställning till Eric. 
Maj
I maj fyllde våran underbara unge ett år vilket innebar kalas, massa sång och tårta. Eric fick äta tårta för första gången och tyckte att livet var helfestligt. Men bästa stunden var ändå att gå in på hans rum på morgonen på hans födelsedag med paket i famnen och sjunga ja må han leva. Vilken mäktig och underbar känsla. I maj var jag tillbaka på jobbet och det var mycket att komma in i en ny rutin där jag var den som jobbade och sambon var den som var föräldraledig. Maj månad bjöd på fint väder, sommarväder vilket innbar några besök till skön och skörd av dom första jordgubbarna. Jag började jobba efter föräldraledigheten och fortsatte besöka öppna förskolan med Eric dom dagarna jag slutade tidigt. 
Juni
Vi började Juni månad med ett besök på Vallarna och tittade på getterna. Jag var med på en överrasknings babyshower för en barndomskompis till mig som väntade barn som var beräknad i augusti.Det var dags för midsommar och året dessförinnan var Eric bara en månad och detta året var det mer full fart och massa utelek. 
Juli
Några gråa trista dagar hängde vi på leklandet i Varberg med kompisar och deras barn. Och dom härliga sommardagarna som vi fick hängde vi nere i sambons mammas stuga och badade på skrea strand. Vi passade på att måla om lekstugan och fick även bokat en resa till Gran Canaria som vi åker till den 31 januari.
Augusti
I början av augusti bjöd det på fortsatt semester och sol och bad, höng i stugan och mysiga dagar och vi var uppe hos sambons vän och red. Men i slutet av augusti drog inskolningen igång och Eric började på förskolan. Bara ett par veckor efetr inskolningen kändes det som att Eric hade blivit jättestor. Vart tog våran lilla bebis vägen? Och jisses vad stolta vi är över dig. Men inskolningen innbar för mig men inte för sambon, en klump i magen och många tårar. Det var jobbigt för mig men inte för Eric och jag lovade mig själv att aldrig lägga över det på Eric. Han skulle aldrig få se mig ledsen. Eric var ledsen mycket i början, jag höll ihop är jag lämnade och bröt ihop i bilen eller på jobbet. Det var en inskolning för mig med. Men Efter två veckor sprang Eric in glad och jag visste att han inte var ledsen och kunde slappna av och fokusera på jobbet och veta att han hade roligt på förskolan och var trygg där. Eric går på en helt fantastisk förskola med underbara pedagoger. 
 
September
September innebar besök i svampskogen och var ävn något vi gjorde året dessförinnan fast med Eric i bärsele. Eric stortrivs som sagt ute och älskade att vara i skogen och hjälpa till och plocka svamp. Eric fick åka skördetröska för första gången och var helt lyrisk. Dom som har åkern nedanför oss frågade om Eric ville åka med så Eric och John hoppade in i skördetröskan och tyckte att livet var toppen. För en son som älskar traktorer och maskiner kan det väl inte bli bättre? September innehöll också Erics första besök på Pinchos vilket han tyckte var helfestligt. Man får popcorn när man kommer, vad kan bli fel?
Oktober
Vi välkomnade en ny medlem till vår familj, vår nya bil. Vi bytte ut våran volvo mot en VW Passat. Jag och sambon hade även en date weekend i Varberg och Eric sov över hos min ena syster. Hösten hade officielt kommit och vi hade många mysiga höstkvällar inne men även mpnga härliga dgar ute där vi hade en flitig hjälpreda i vedboden. Oktober var en månad som var väldigt psykiskt påfrestande och hade migränattacker flera gånger under flera veckors tid. Jag fick träffa flera olika och underbara läkare och fick diagnosen Hortons huvudvärk, kommer skriva ett inlägg om det en annan gång. 
November 
November innehöll en underbar blanding av aw med kollegorna, besök i badhuset, utelek, lek med kompisar och deras barn och att göra pass. En månad med underbar blandning. 
December 
December bjöd på Erics allra första luciafirande på förskolan vilket var en magisk upplevelse och vi var så stolta över vår son. Och att se honom visa upp sina avdelning och vara så stolt får hjärtat att svämma över. December bjöd även på den årliga kalkonmiddagen och julafton. Högtider man verkligen har sett fram emot då Eric var bara 7 månader förra julen. Erics första möte med tomten var kopplad till rädsla och han höll hårt i mig. Men Eric satt i mitt knä och var jättenöjd så länge jag var nära. Jag och mina systrar var även iväg på vår årliga systersweekend och denna gången bar det av till Oslo och Strömstad. En tradition som vi har bevarat och som jag längtar till varje år. Det var även dop för min barndomskompis dotter och massa föer roliga saker.