Veronica Wallgren

Throwback Thursday - Barnmorskebesök V.29
Tycker det är så himla roligt att blicka tillbak i bloggen och se vad som hände just den här dagen för exakt ett år sen. En stor fördel med att driva en blogg är att du har din "dagbok" och kan gå tillbaka och kika. Såhär lät det i bloggen den 23e februari 2016.
"Jag tycker varje gång att det är mysigt att gå till barnmorskan och även om det är ett par veckor mellan gångerna så känns det varje gång man kommer som att man precis har varit där. Jag är jätte nöjd med min barnmorska och personkemi stämde från första början och det kände även min sambo. Att man känner sig trygg med min barnmorska tycker jag är oerhört viktigt, att man känner att man kan prata om allt och att det är en avslappnad och trygg miljö. 
Både blodtrycket, blodvärdena och livmoderns tillväxt. Blodprovet från förra besöket visade inte att antikroppar hade börjat bildas och som det ser ut nu behöver jag inte ta någon spruta (jag är Rh negativ). Ett nytt blodprov togs inte men kommer göras vid nästa tillfälle för att se. När man är Rh negativ är det någonting man följer under hela graviditeten. Barnmorskan lyssnade även på bebisens hjärta och allt såg och lät jätte bra. Förra gången tog det väldigt lång tid att få fram hjärtljudet och nu hittade hon det med en gång. Att höra hjärtljudet är verkligen helt fantastiskt."
Att gå till barnmorskan under gravidteten var något av det bästa jag visste. Det är det tillfälle du få sitta och prata om bebisen, alla dina känslor du bär på och det allra bäst, lyssna på bebisen hjärtljud! Gud vad jag älskade det. Få ligga där på britsen och bara lyssna och njuta av bebisens häjrtljud och den underbara känslan över att bebisen mår bra och att det faktiskt är en egen liten person i magen som man redan älskar så galet mycket. Varje barnmorskebesök för mig var som ett "möte" med bebisen efetrsom man fick höra hjärtljuden och därför längtade man extra mycket. Min barnmorska var även helt underbar och jag älskade verkligen henne. Vi kom så bra överens, kunde prata om allt och kunde skratta tillsammans och kramade om varandra sista gången vi sågs innan förlossningen. När jag var på återkontroll så sa hon "jag har inte tänkt att sluta här så du vet att du måste komma till mig om du blir gravid igen, haha". Och skulle jag bli gravid igen finns det ingen annan barnmorska i världen jag hade velat ha.