Veronica Wallgren

Förmiddag på akuten
Gårdagen var minst sagt händelserik. Jag har precis lagt Eric för hans sovstund efter lunch och jag och sambon satte oss för att äta lunch. När Eric har sovit i kanske 10 minuter hör jag honom skrika i panik och jag förstod med en gång att något hade hänt. Han håller sig för ansiktet och då ser jag en geting på insidan av myggnätet till vagnen. Jag förstod att han jade blivit stucken men kunde inte se vart så sprang med honom in på toaletten. Vi såg då att han hade blivit stucken på kinden och undersidan av överläppen. Det svullnade upp väldigt fort och läppen blev enorm och även kinden. 
Eric har aldrig blivit stucken innan och jag har hört att första bettet är inte farligt om du nu inte får det i munnen då det kan bli svårt att andas när det svullnar. Men vi visste inte vad vi skulle göra så ringde 1177 men där var det 30 minuters väntan och när vi ringde vårdcentralen så skulle dom ringa tillbaka 2 timmar senare. Så vi bestämde oss för att åka till akuten. Väl där fick vi ett fantastiskt bemötande och även om Eric inte var påverkad sticket så som slö, andningssvårigheter mm så ville dom att vi skulle stanna tills svullnaden hade gått ner. Eric hade inte ont och tyckte att det var toppen att vara på sjukhuset och leka med deras leksaker och busa med läkare som skulle titta på sticket. Och när svullnaden hade gått ner och han såg ut som sig själv igen fick vi åka hem. 
Usch vad obehagligt det var mär halva ansiktet och munnen svullnade upp, såg ut som han hade varit i slagsmål. Men det var skönt att åka in eftersom det ena sticket var nära munnen. Jag tycker alltid det är skönt att få det konstaterat av läkare om allt är okej när man inte själv vet. 
Lilla hjärtat <3